Tast de lletres II


Seure a la fresca de l'horabaixa, amb una lectura engrescadora a les mans i quatre prunes acabades de collir; Mmm... no te preu. I és que no només necessitem nodrir el cos, sino també la ment i per descomptat l'ànima :).

Seguint el fil dels articles en els quals us proposava la meva tria de novel·les i narrativa relacionades amb la cuina; tast de lletres i en clau de llibres, arriben les propostes per aquest estiu. Sempre dic que aquest post s'hauria d'escriure amb més mans, perquè ens enriquiria molt més a tots, i més aquest any que només en tinc una de funcional al 100%, doncs l'altre encara s'està recuperant d'un infortuni i és per això que m'ha vagat tant de llegir... 





La meva tria
 
Per llepar-se els dits
Receptes per enamorar i matar (català/castellà)
Autora: Sally Andrew 

"Receptes per enamorar i matar", és la primera novel·la de la sud-africana Sally Andrew. És un llibre cuinat a foc lent on intervenen ingredients com intriga, humor, amor i amistat, amanit amb molt d'enginy.

Argument: La seva protagonista, la Tannie Maria (baixeta, rabassuda i amb uns cinquanta anys llargs), viu en un petit poblet de Sud-àfrica (el mateix on viu l’autora) on col·labora en el diari local. La seva columna és un consultori sentimental on ella resol dubtes i trifulques a través de delicioses receptes culinàries per enamorar. El poder emocional de la cuina és un dels grans protagonistes del llibre. Però tot es complica arran de la carta d' una lectora, convertint la Tannie Maria en una insòlita i tendra investigadora que ens conduirà a resoltre el cas. 
És una novel·la de misteri divertida, amb una trama enginyosa i molt innovadora. Tremendament adictiva!!

El llaminer
Desig de xocolata (català/castellà)
Autora: Care Santos

“Desig de xocolata” Dins els objectes viuen històries i veus que les expliquen. De vegades, quan toco la xocolatera de porcellana blanca, em sembla que les escolto.  
Argument: És un recorregut per la història de la xocolata des de la seva arribada a Europa fins a la sofisticació dels nostres dies, mitjançant la història de tres dones que viuen en èpoques diferents però unides per la seva passió per la xocolata.
La novela està ambienta a la Barcelona actual, del s XIX i s XVIII , son tres històries dins d' un sol llibre. És una novel·la curiosa, per llegir amb calma.



Km 0
Les dones sàvies de la muntanya (català)
Autor: David Marti

Argument: És una història ambientada al segle XIX. Les seves protagonistes; la Dolors i la Sofia, planifiquen des del poble de Tuixent (a la serra del Cadí) fins al Delta de l’Ebre, un viatge que ha de servir per poder vendre els seus elaborats i dur els seus coneixements guaridors al llarg del territori català. Un viatge que, estarà ple de perills i dificultats, però també vindrà acompanyat de bones coneixences que les ajudaran a encarrilar unes vides colpides per la rancúnia, i un destí del qual no podran escapar.
"Un merescut homenatge a les trementinaires"




Bon estiu i gaudiu d'una bona lectura!!

Comentaris