dilluns, 25 de juliol de 2016

Amanida de patata i "zoodles" amb pesto de menta

La collita d'aquest any és com un reflex del meu estat d'ànim, un pèl caòtica. El nostre tros s'assembla més a un "jardí silvestre" que no pas a un hort, així i tot, sorprèn com la natura tira ferma endavant i ens ofereix allò que pot i de vegades de forma esplèndida. Així ha passat amb les carbassoneres i les pruneres. D'altra banda la menta, poderosa com ella sola, s'ha fet mestressa de bona part de les eres de les tomaqueres.

Així doncs, amb l'arribada de patata nova, carbassons i aromes de menta, em fa il·lusió compartir una recepta ben fresqueta amb vosaltres. Facilíssima, lleugera i deliciosa, us convido a incloure els "zoodles" o espaguetis vegetals a la cuina, una recepta que ja us avanço que sorprendrà a tota la família en tots els sentits. Som-hi :)!!

Els Zoodles
És el nom que reben les hortalisses crues tallades en forma de pasta italiana; normalment d'espirals o espaguetis. Si sou dels que per alguna raó heu arraconat els hidrats de carboni provinents de cereals o llegums de la vostra dieta, aquests "espaguetis vegetals" son tot un plaer i us conqueriran tan el paladar com l'ànima :).
Per fer zoodles, a no ser que sigueu uns manetes amb el ganivet o el pelador, podeu adquirir un estri per fer espirals a qualsevol botiga especialitzada, n'hi ha de ben senzills que us poden ajudar a convertir-vos en experts. Teniu tantes combinacions de verdures com vulgueu, jugueu amb textures, sabors, colors... Aquí va la meva proposta

Amanida de patata i zoodles amb pesto de menta
Ingrediets per 4 
  • 4 patates mitjanes
  • 1-2 carbassons mitjans eco
  • 3 Pastanagues eco
  • 1-2 Remolatxes crues
  • Un grapat de pinyons del país
  • Fulles de menta
  • 1 llima o llimona
  • Sal marina
  • Oli d'oliva verge extra 
Pas a pas
  1. Renteu i coeu les patates senceres amb pell durant 35 minuts amb un xic de sal. Traieu-les de l'aigua i les deixeu refredar. Això ho podeu tenir fet i reservat a la nevera.
  2. Peleu les patates en el moment de preparar el plat.
  3. Renteu i/o raspalleu els carbassons, les pastanagues i peleu la remolatxa.
  4. Amb l'ajuda d'un aparell per fer "zoodles" passeu 1r la pastanaga, després la remolatxa i per últim el carbassó. Reserveu-los cadascun en un bol amb un raig de suc de llima o llimona.
Per la salsa pesto de menta
  • 30gr d'ametlles torrades i pelades
  • 15 gr de festucs torrats
  • 1 cullerada de pinyons del país 
  • 1/2 tassa de fulles d'orenga
  • 1/4 tassa de fulles de menta
  • 1 all trinxat
  • Sal marina
  • c/n necessària d'oli d'oliva verge extra 
Tritureu tots els ingredients menys l'oli, quan tingueu la textura desitjada, afegiu-hi l'oli que vulgueu amb el setrill.
La salsa es pot tenir preparada abans, i podeu fer servir els fruits secs que tingueu a ma; nous, avellanes, pipes...

    5. Munteu el plat amb medallons de patata, i els espirals de verdures al damunt.
    6. Amaniu-ho bé amb el pesto, uns quants pinyons i unes fulles de menta.


MMmm... I a gaudir  :)!!

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada