Al setembre, móres

Les móres (Rubus Ulmifolius), provenen d'Àsia i Europa i formen part de les anomenades fruites del bosc o vermelles, que ens ofereix la natura a finals d'estiu i principis de tardor.

La móra és la fruita de l'esbarzer, que es troba normalment en marges de camins, conreus, i boscos. És una fruita molt aromàtica, amb un sabor dolç i traces àcides, i el seu punt òptim de consum és quan presenta un color vermell fosc intens, tirant a negre.

Nutricionalment són tot un tresor natural, riques en fibra que milloren el trànsit intestinal, i minerals com el potassi que li confereixen propietats diürètiques, importants en casos d'hipertensió i retenció de líquits. Són molt depuratives i remineralitzants, que les fa molt útils per combatre l'anèmia. 

D'altra banda ténen molt poques calories, fent-les bones aliades per a dietes de control de pes.
Són riques en vitamina A i C (més elevat que en la fruita cítrica) i en bioflavonoides.
Però el més important de les móres és el seu contingut en pigments naturals, sobretot antocians i carotenoides, que les converteix en excel.lents antioxidants.

A la cuina les podem fer servir en les amanides d'hortalisses i fruites, en batuts, amb iogurt, mató, compotes, melmelades, pastissos, combinats amb poma i agar-agar, amb cereals de l'esmorzar...

Apa doncs, aprofitem les fruites silvestres que ens ofereix tan generosament la natura!!!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada